Elvis ate America

You're the yellow bird that I've been waiting for













Take me away!

ingenting

Det var järngrå himmel när hon vaknade. Tröttheten var varm och nästan behaglig när hon tvingades upp av slamrandet av koppar från köket. En stund som var fri från krav blåstes bort när hon satte fötterna på det kalla golvet. Verkligeheten kunde vara så påträngande ibland, tänkte hon och svepte morgonrocken runt sig.
Köket var fullt av familj och frukost. Hon öste salt och peppar över det kokta ägget och tuggade små bitar åt gången.
Hon ringde och väckte kärleken. Han var trött och hon kände att hon frös och trädde på sig ett par tjocka strumpor på fötterna medan han mumlade söta ord till henne i telefonen. Kärleken ville sova ett tag till. Lovade att ringa när han hade vaknat.
Hon satte sig i soffan och kollade på regnet. Det blåste i trädet vid trappen och löven föll av. Röster från TV:n blandades med vinandet och hon bet lite på naglarna och kastade förstrött en blick på skärmen. Stormväder är lyckoväder, tänkte hon och bytte kanal.
Hon lät bilderna från TV-apparaten skölja över henne. Det vore bättre om hon läste en riktigt bra bok istället, sa hon till sig själv. En bok om riktiga känslor och god mat.
Hon värmde en kopp te i mikron, brände sig på tungan när hon drack. Hon ställde ifrån sig koppen. Tålamodet för kärlekens uppvaknande började tryta. Hon borstade tänderna så han skulle få tid att ringa. Hon klippte tånaglarna och fem minuter gick. Hon bäddade sängen och schasade bort nattlukten och värmen. Gick åter in i badrummet och sminkade sig. Hon funderade på om hon skulle behöva hitta på något mer att göra när kärleken ringde. Hennes hjärta slog i takt med hans röst. Kärleken hade vaknat.


Mjukispolisen

Rickii och Dandy Sultan
Hohohoho! Detta är dagens bild. They are so cute!

I vilket fall ska jag bli en stor ekologisk grönsak i mitt nästa liv. Då kommer jag inte att vara eller göra något fel i hela världen. Kanske vara lite dålig för vinsten, men jag kommer inte att bidra till människans utrotning i alla fall, och det kan vara skönt att tänka på. Om man har tid och ork att tänka på den. Vilket inte jag har just nu för jag har allt för mycket för mig. Supa upp pengar, lära mig pedigreer och kromosomantal och bli nästa Einstein. Eller nej, sådan ambitioner har jag inte. Fast det hade ju inte skadat om alla biologi bara rann in i mitt öra så jag kunde det. Helst när jag låg och sov så det kunde bli en överraskning när jag vaknade. "Nämen titta! Jag kan allt!" Typ.
Alla har ett behov att få finnas till. Det är kanske därför folk uppför sig så konstigt ibland. Vara idioter och allmäna humörnerdragare. Fast lite förståelse för deras känslor och situation skapar ett bättre förhållande, så det är kanske det man ska satsa på. Nej, jag vet inte det. Jag har ju fullt upp med mig själv. Nej, det har jag inte heller. Jag vill lära folk. Det finns så många bara. Kommer ta tid. Om de ens ser mig. Bara för att man är rödhårig betyder det inte något. Det finns nog ingen som anser att jag är särskilt uppseendeväckande. Varför ska jag vara det då? Det kunde vara kul att synas lite förstås.
Jag vill inte bli gammal och ledsen heller. Bara gammal. Och glad. Det kunde ju inte skada.

Nu är det musikstund! Jag ska sätta på min Smiths-LP och äta stekt ris. Sedan är det biologi.

För de pengar jag har kvar ska jag köpa mig en randig tröja.

Tudiloo!

Now I know how Joan of Arc felt

Det finns ingen som får mig att känna mig så betydelselös. 

Tanke

Tid tick tack klocka stress utslag rött lingon mormor förkläde hemma trygg världen regn sten krossat glas blod sår mask djur ekomsystem skola trött duntäcke ensam sömn drömma surrealism konst ensam 

...och klockan räknar timmarna med decimaler

Don't think.

Jag ÄR

Hit och dit men ingenstans. Jag ska ta ett kliv härifrån ett tag. Andas annan luft. Rensa.

You spin me right round, baby, right round.



RSS 2.0