Portkey

Myntate, myntate, myntate. Svettningar och sömn från helvetet. När man varit hög på lycka en dag så straffar det sig uppenbarligen.
HARRY POTTER! Och kalasbyxor. Hela dagen. Och mer myntate.

Kvällskonversation i stillhet

Jag och Fittian sitter och kramar våra datorer och småpratar lite:

Jag: Du, jag dödade ett djur här i lägenheten förut. I taket.
Fittian: Mmm... Okej. (Tittar koncentrerat på sin skärm. Antagligen fullt upptagen av att läsa om Grönlands äldsta människa.)
Jag: Jag använde en bok.
F: Jaha, var det ett stort djur?
J: Nej.
F. Var det en katt?
J: Nej! Haha.
...
F: Synd.



Dans i biblioteket

Idag är jag på sluttampen av första hjärntömningen. Jag är inte alkoholpåverkad men suget efter att dansa loss som en idiot i KTBs lokaler är oerhört lockande. Jag skulle vilja visa hela världen mina svängande lemmar och skaffa mig lite perspektiv på det jag just nu sitter och sysslar med. Hade folk dansat mer skulle vi älskat varandra mer och vi hade litat på varandra mer och vi hade samarbetet bättre.

http://www.youtube.com/watch?v=qtRQsCgYmtc


I never kissed a bear, I never kissed a goon. But I can shake a chicken in the middle of the room.

Nu har det nog gått tre månader sedan jag cyklad. Och ungefär en sedan jag tömde cykeln på snö och ställde in den i värmen. Jag börjar fundera över om jag ska ta fram den och tvätta den ordentligt. Jag vill känna vinden vina!

Jag har dessutom börjat dricka (nästan) två koppar kaffe per dag. Det är amazing. Jag inbillar mig att jag får huvudvärk när jag inte druckit kaffe. I alla fall om jag är instängd på biblioteket och har lite panik.


Köpenhamn med damsällskap hela helgen. Det är gosigt det.

Cook me

"Gott? Vem har sagt att lyx måste smaka gott? Det är en skönhetsupplevelse av en råvara, inramad av en brutal verklighet."
(Någon ur tidningen Gourmet från januari 2001)

Jag ska ge er några exempel:
Nejonöga à la bordelaise
1000-åriga ankägg
Kamelpuckel


Annars vill jag bara säga att ett riktigt fint bröd, segt och med hård skorpa, gärna fortfarande varmt från ugnen och ett tjockt, tjockt lager med egenvispat smör på slår det mesta.


Internationella kvinnodagen

Det här är för mig oerhört viktigt. Lisa Förare Winbladh skriver mycket bra om den här dagen. Läs!

http://matalskaren.taffel.se/2010/03/08/ingen-javla-mors-dag/


She's just a substitute

Ja, jag har varit solskenshög hela veckan. Nu börjar en vecka av seriösa tankar och vegetariansk kost. Jag rymmer också, på fredag. Jag åker på äventyr och långa promenader i Köpenhamn. Men först måste jag genomleva den här veckan. Dessutom borde jag duscha. Det var ett tag sedan.

 


Keep on the sunny side

Här är lite musik för era soliga öron!


Keep on the sunny side



RSS 2.0