Muminmammas låtar


The Life Aquatic

Jag har varit i Lappland, i Tarfala. Jag längtar tillbaka. Det var snö, snö, is, snö. ostsås, skidor, stighudar, Svalbaard, Krita, havreflarn, sömn, svett och mera snö. Och GLACIÄRER.
Imorgon är en ny dag och jag är inte sugen!

Wolfang

Jag ska bli en opera i mitt nästa liv. Ack hur underbart att vara ett fång toner!

13/3

Dagens låt: "Casimir Pulaski Day" av Sufjan Stevens

 













Me like Copenhagen

JagSmoothSnyggoSmokey

In the morning I could see the sunshine press up against your shoulder blades

Nu har jag tappat tråden igen. Jag vet, jag är inte så mycket. Står kanske inte ens pall för en kamp mot en predikatsfyllnad.
Jag ÄR. Och där behövs ingen predikatsfyllnad.
Eller jo.

*Puff*

Luften gick ur mig.

Jag ska bli tandläkare. Jag orkar inte med folk. De äter upp min energi. Och så det där med känslor. Begravningsentreprenör.

Happy starshine smiley spark

Beatles23288-2923288-28

Hello...?!

Det känns enda in. Det gör det. Det är så lätt att bara springa förbi allt, att säga saker, att häva ur sig saker. Ett genomskinligt tillstånd, ett liv på flykt. Är det äkta, har jag rätt att vara sådan jag är? Just idag slår det mig hur falskt allt är, så enkelt det är att inte orka stanna upp och tänka efter. Hur egoistisk är man inte? Jag är fortfarande egoistisk, jag sitter HÄR och är egoistisk. Men det falska tillhör mitt liv. Det är så det är, jag vet att det är så. Och alla vet att det är så. Det är så lätt att vara efterklok. Jag kommer bli bäst i världen på det. Men jag kan inte ändra mig på ett brutalt sätt, bara vara lite mer ödmjuk, försöka lära mig vara mer ödmjuk. Jag spelar inte. Jag har inte spelat en sekund idag. Jag kände vad jag kände. Jag KÄNNER det jag känner.

Man ska inte klaga, men man gör det. och det är okej. Det är faktiskt det. Jag ser mig inte som en ond männsika för att jag gör det. Det är svårt att ha perspektiv. Jag hittar inte det alltid. Jag ska däremot försöka. Eller ja, just nu känns det så. Det är svårt att vara ärlig mot sig själv.








Nyheter från en allt varmare värld

Jag såg Metros rubrik i morse när jag var på väg till skolan. Att massor av män blivit lurade på dejt- linjer av kvinnor som inte finns. Save me! Media har ett ansvar, skriv om något väsentligt istället. Till exempel att innan det  här århundradet är slut kommer hela Nordpolen vara bortsmält och allt kommer vara öppet hav. Om vi inte gör något åt våra utsläpp, nu. För i sådana fall kommer konsekvenserna inte bli lika stora.

Och förresten, för att drabbas av fågelinfluensen måste du hitta en död fågel (smittad) och stoppa den i munnen.















RSS 2.0