Måndag

Så jobbade jag klart min sista helg för sommaren i köket. Det gick ju som smort. Förutom att jag lyckades hälla skållhett potatismos på min arm, resten på spridda platser på golvet i köket. Jag svor och var ful och glansig och dagen genomlevdes. 
Söndagen lyckades jag med konststycket att skära mig på en smörkniv. Ett litet sött jack på underarmens översida och sedan hade något ljushuvud laget kniven till matberedaren i lådan med vispar och slevar. Mina trevande händer ville ju bara ha tag på mossleven! Inte en j-a kniv rakt in i lillfingret! Det har inte ens slutat blöda idag...

Det är väl allt för väl att jag är ledig idag. Men utvilad är jag inte. Nej, för jag har inte kunnat sova ordentligt. Och så hade jag inget att se fram emot förutom rena underkläder när tvätten är klar. 

Ska snylta mig in på kaffe hos mor och far och vara en god syster och se lillbrosan kicka boll. På fotbollsplanen 100 meter ifrån jobbet!

You know it ain't easy.

Jag har ätit fil och banan. Det är något med fil som får mig att bli helt lugn. Och tänka på när jag vara fyra år och det enda jag åt var fil med socker. 
Solen ligger på i köket och jag svettas lite. Fast hellre det än regn. 

Åh evigheternas evighet! Den här dagen. Jag vill bara ligga kvar i sängen och lyssna på Meny i P1. Och läsa mina böcker. Jag har byggt upp en plan om min eftermiddag som ska göra mig lycklig. Det ingår klarbär och kärleksfilm.



RSS 2.0